Longfonds Mondharmonicagroep Assen

 

Een mondharmonica bespelen is niet alleen leuk, maar mensen met een longaandoening krijgen ook nog eens letterlijk meer lucht.
Het voordeel voor deze patiënten is, dat ze door dagelijks ademhalingsoefeningen te doen, sterkere in- en uitademingspieren krijgen. Doordat de mondharmonica een ademinstrument is, is deze voor het trainen van de ademhalingsspieren uitermate geschikt. Bovendien is muziek maken plezierig.
Sinds dinsdag 8 maart 2016 oefenen wij, onder de inspirerende leiding van Hilbo Ab, op de dinsdagmorgen van 10.00 – 11.00 uur bij “De Maasstee” aan de Maasstraat 25 te Assen. Voor aanvang van de les of na afloop hiervan is er gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van een kopje koffie/thee. De locatie is goed toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid.

Hilbo Ab was mondharmonicadocent bij muziekschool “VRIJDAG” in Groningen.

We spelen op een Hohner; Proharp ms, toonsoort C mondharmonica, maar elke andere Bluesharp, toonsoort C mondharmonica is ook goed.
Heeft u een longziekte en is uw interesse gewekt, neem dan contact op met Henk Melchior en kom kijken en luisteren tijdens onze repetitie.

Met vriendelijke groet,

Namens het Longfonds,
Henk Melchior, organisator Mondharmonicagroep Assen
Tjalk 27, 9408 CB Assen.
Tel. 0592 – 359095
e-mail:

FacebooklinkedinFacebooklinkedin