BBVP

Buurt- en Belangen Vereniging Pitteloo

Opgericht op 26 oktober 1972 met het doel om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bewoners in het werkgebied van de vereniging.

De vereniging heeft vanaf 1972 tot en met juli 2012, afgerond 40 jaar,
in de locatie De Boerderij aan de Rijnstraat de activiteiten uitgevoerd.

Veel kinderactiviteiten in de eerste jaren, deze liepen gaande weg lang-zaam in groei terug. Tegenwoordig alleen nog de Buurtspeeldag in juni.

De meest best lopende oude activiteit is nog steeds de volwassen bingo!
Tegenwoordig toch met een gemiddelde van 30 deelnemers.

Na de Boerderij hebben wij nog geprobeerd om in de MFA Pittelo onze activiteiten te gaan houden, hetgeen alleen met bingo en biljarten op zondag is gelukt. De darters zagen er geen heil in, de MFA vond men te klinisch, anders dan een bruine kroeg om zomaar te zeggen. Zij vonden hun onderdak in Het Stadshuys evenals de klaverjasgroep.
Na 3 jaar Het Stadshuys vonden de darters het tijd worden te vertrekken, hun avonden werden te vaak gebruikt voor andere activiteiten. Ook de biljarters in het MFA moesten naar een andere locatie uitzien. Via de hr. Robben kwam de Maasstee in het vizier, hiermee werden gesprekken gevoerd en via een win-win situatie kwam er een overeenkomst. In de maand december 2015 kon er al gedart worden! Vanaf januari 2016 is de BBVP nu vast in de Maasstee bezig met drie vaste activiteiten:

  • Darten op de dinsdag/woensdag, competitie en training.
  • Bingo, elke eerste donderdag van de maand.
  • Biljarten, op zondag 2x per maand.

Hiernaast kent de BBVP nog drie jaarlijks terugkerende activiteiten,
dit zijn de Buurtspeeldag in juni, het nootschieten met Pasen en ons Sintfeest eind november. Info via het secretariaat, tel. 0592345306, tevens via de wijkkrant de PitStop.

FacebooklinkedinFacebooklinkedin